Thermische bodemsanering: robuust en snel

Snelle en robuuste insitu bodemsanering met Electrical Resistance Heating (ERH)

De meest robuste manier om een lokatie insitu te saneren is door een thermische in situ sanering te gebruiken. Voor thermische insitu sanering gebruiken wij Electrical Resistance Heating (ERH). ERH wordt uitgevoerd door onze joint venture TRSE, waarbinnen wij samenwerken met de TRS Group. TRS is gevestigd in de USA en gespecialiseerd in bodemsanering met ERH. 

ERH gebruikt elektriciteit om de bodem zover op te warmen dat een scala aan vluchtige en semi-vluchtige verontreinigingen uit de bodem overgaan in damp. Deze dampen worden afgezogen met een bodemluchtextractie of meerfasenextractie en bovengronds behandeld in een zuivering. In tegenstelling tot de vele andere insitu saneringstechnieken wordt het gehele bodempakket compleet gesaneerd; in zand maar ook slecht doorlatende klei- en leemlagen worden effectief aangepakt. ERH kan DNAPL tot in de allerkleinste en allerlaatste bodemporie effectief aanpakken. 

Deze website geeft een overzicht van de techniek en de achtergronden van ERH. Meer achtergrond- en technische informatie kunt u vinden op de website van onze partner TRS

De inhoud van deze site (klik onderstaande link of gebruik de links onderaan het artikel om naar het volgende item te gaan):

  1. Wat is ERH?
  2. Toepassing van ERH
  3. Voordelen van ERH
  4. Veiligheid van ERH
  5. Laat uw lokatie beoordelen door onze experts

Lees verder: 'Wat is ERH?' 

Deel deze inhoud op