Meer informatie?

Wilt u meer informatie of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met een van onze specialisten:

Projectmanager

Jack van Rossum

(+31) 6 20 40 65 93

jack.vanrossum@hmvt.nl

Thermische technieken

Home> Bodem> Thermische technieken

De meest snelle en robuuste saneringsoplossingen zijn thermische In-situ saneringstechnieken. Vluchtige verontreinigingen worden bij deze techniek uit de bodem gekookt. De vrijkomende verontreinigde stoomdampen worden vervolgens afgevangen en gezuiverd. 

Saneringsrendementen van >99% zijn haalbaar. Dit is inclusief het verwijderen van zaklagen van puur product, wat heel lastig met andere in-situ saneringstechnieken te verwijderen is. De gehele bodem wordt opgewarmd tot temperaturen boven het kookpunt van water. Hierdoor worden ook kleilagen, leemlagen en zelfs rotsgronden gereinigd.

TRS Europe 
Voor in-situ thermische saneringsprojecten werken wij samen met TRS, een gespecialiseerde thermische bodemsaneringsspecialist uit de Verenigde Staten. Speciaal voor de uitvoering van dit type projecten hebben wij samen met TRS een Joint Venture opgericht: TRS Europe. TRS Europe richt zich op thermische projecten in heel Europa met de technieken Electrical Resistance Heating (ERH) en Conductive Heating. Meer informatie over TRS Europe en thermische projecten vindt u op de website van TRS.

Naast de heel robuuste thermische technieken als ERH en Conductive Heating kunnen wij ook ‘light’ thermische projecten voor u ontwerpen en uitvoeren. Daarbij moet gedacht worden aan de injectie van hete lucht om de klassieke bodemluchtextractie methode een boost te geven.

PFAS

Ook de probleemstof PFAS kunnen wij aanpakken met een thermische bodemsanering. Lees (link) het artikel ‘PFAS verontreiniging in grond aangepakt met thermische technieken’.