Proeflab – waarom proberen we het niet eerst?

Een nieuwe waterzuivering, een nieuwe luchtzuivering, een bodemsanering… altijd spannend. Werkt het allemaal? Wat kost het precies? Worden de gevraagde resultaten (vergunningseisen) gehaald? Hoeveel chemicaliën worden er verbruikt? Hoeveel afval (bijvoorbeeld slib) wordt er geproduceerd? En kan het niet nog beter?

Uiteraard komt er een antwoord op al die vragen als je de oplossing full-scale toepast, maar dan heb je er al veel geld en tijd ingestopt. Je wilt vooraf zekerheid. Daarvoor heeft HMVT in Ede haar proeflab opgericht. Dit proeflab zit tegen onze werkplaats aan, dus we hebben alles direct bij de hand (pompen, filters, …). Hier kunnen wij alles op kleine schaal eerst uitproberen. Denk hierbij aan:

 • Haalbaarheidstesten en bepaling NOD (natural oxidant demand) chemische oxidatie;
 • Testen van verschillende waterzuiveringstechnieken;
 • Testen van precipitatie van bijvoorbeeld zware metalen;
 • Bepalen van buffercapaciteit van water, grond of welke materiaal dan ook;
 • Biologische afbraaktesten;
 • Adsorptieproeven met bijvoorbeeld actief kool (water of lucht);
 • Coagulatie/flocculatie proeven;
 • Testen met verschillende ionenwisselaars;
 • Testen van verschillende luchtzuiveringen (we beschikken over een eigen FID);

De uitkomsten van de proeven worden vervolgens gebruikt voor het ontwerp voor een kosteneffectieve full-scale oplossing.

Het vooraf testen in het lab of met een pilot op locatie heeft voor u de volgende voordelen:

 • U kunt een nieuwe zuiveringstechniek uitproberen tegen beperkte kosten;
 • Er kunnen verschillende technieken naast elkaar worden getest, zodat u beter een (ontwerp)keuze kunt maken;
 • U weet beter waar u aan toe bent voor de full-scale oplossing: u krijgt vooraf inzicht in kosten, energieverbruik, vrijkomende afvalstromen, zuiveringsrendement, chemicaliën- en koolverbruik;
 • Eventuele problemen in het proces komen van tevoren aan het licht zodat dit direct meegenomen kan worden in het ontwerp voor de full-scale oplossing. U voorkomt vervelende verrassingen achteraf.
 • U krijgt – vooraf – een goed inzicht in het rendement en kosten van de technieken; dit heeft grote voordelen bij het aanvragen van vergunningen en het onderhandelen over de voorwaarden daarvan.
Online offerte aanvragen
Voor een aantal testen kunt u snel en gemakkelijk online een offerte opvragen. Na het invullen het webformulier ontvangt u binnen een minuut een gespecifieerde offerte per email waarin alle informatie (ook over hoeveelheden monstermateriaal) is opgenomen.
 
Op dit moment kunt u een offerte opvragen voor:
Labtesten ISCO ( Insitu chemische oxidatie)
HMVT  voert labotoriumtesten uit ter voorbereiding op het ontwerp en de uitvoering van insitu chemische oxidatie.

Na het uitvoeren van deze labproef weet u het volgende:

 1. Is chemische oxidatie toepasbaar op mijn site?
 2. Hoeveel chemicaliën heb ik nodig? Dit is nodig om te berekenen wat de bodemsanering van uw site met insitu chemische oxidatie gaat kosten.
 3. Welk eindresultaat (gehalten) kan ik ongeveer verwachten?

We bieden deze labtesten online aan voor de volgende oxidanten:

 1. ISCO labtest met Fenton’s reagent. Deze sterke oxidant is geschikt voor het aanpakken van onder andere BTEX, PAK’s, pesticiden, VOCl, minerale olie en vele andere organische verbindingen.
 2. ISCO labtest met persulfaat. Deze sterke oxidant is geschikt voor het aanpakken van onder andere BTEX, PAK’s, pesticiden, VOCl, minerale olie en vele andere organische verbindingen.
 3. ISCO labtest met permanganaat. Deze matig sterke oxidant is geschikt voor het aanpakken van VOCl verontreinigingen.  

Andere vragen? Andere lab- of pilottesten? HMVT denkt graag met u mee

Heeft u een ander probleem of een andere vraag op het gebied van bodemsanering, waterzuivering of luchtzuivering? HMVT denkt graag met u mee en voert vooraf zelf labtesten of pilottesten uit. HMVT heeft hiervoor alle denkbare lucht- en waterzuiveringstechnieken in huis. Neem hiervoor contact op met onze specialisten.

Meer informatie?

Neem dan nu contact op met één van onze specialisten!