Meer informatie?

Heeft u vragen over onze waterzuiveringstechnieken? Of wilt u snel een oplossing voor uw waterprobleem?

Projectleider

Martijn Baars

(31)6 114 25 734

Water

Home> Water

Zuiver water. Het lijkt zo vanzelfsprekend. Dat er achter de schermen steeds meer werk verzet wordt om de kwaliteit van ons drink- en afvalwater op peil te houden, is voor veel mensen onbekend. Dit vraagt in de hele waterketen om innovatieve oplossingen. HMVT biedt deze creatieve waterzuiveringsoplossingen: van advisering tot realisatie.

Onze aanpak
Door onze jarenlange ervaring in het zuiveren van verontreinigd grond- en proceswater zijn wij in staat snel de juiste oplossing voor uw zuiveringsvraag te formuleren. Voor ons is elke klant en elke watervraag maatwerk. Wij richten ons hierbij niet op één specifieke technologie, maar kiezen altijd voor de technologie die voor het specifieke vraagstuk het meest geschikt is. Wij kijken hierbij allereerst ook naar bron gerelateerde maatregelen om uw afvalwater te verminderen of van betere kwaliteit te krijgen.

In al onze diensten is onze insteek praktisch en oplossingsgericht, dus ook voor het ontwerp en inzet van waterzuiveringen. Onze focus ligt niet alleen bij het installeren van een waterzuivering. De klant staat bij ons in het middelpunt, omdat we samen met u op zoek gaan naar de juiste oplossing. Indien nodig voeren we daarvoor bench-scale testen in onze testruimte uit of testen we oplossingen in de praktijk uit op pilot-schaal op locatie. Uiteindelijk verzorgen wij de bouw, installatie en – indien gewenst – de instandhouding van uw waterzuivering.

 Wij leveren een dienst. Ieder project is een puzzel waarbij je de juiste puzzelstukjes op de juiste plek moet leggen”, aldus Martijn Baars, specialist in waterzuivering bij HMVT.

Oplossingen
De beste oplossing voor een waterprobleem, bestaat vaak uit een samengestelde installatie met meerdere zuiveringstrappen. Wij hebben ruime ervaring met de volgende zuiveringssystemen.

  • Fysische scheidingstechnieken: afscheiders, filtratie, ontijzering of beluchting
  • Biologische behandeling: biorotoren en bioreactoren.
  • Chemische behandeling: zuur- en loogdoseringen, ozon, UV en waterstofperoxide behandelingen.
PFAS
Een bijzonder probleem vormt water dat verontreinigd is met PFAS. Op deze pagina (link) vertellen wij u over onze speciale waterzuiveringstechniek voor PFAS. 
 

Toepassingen
Onze installaties kunnen voor verschillende toepassingen worden ingezet. Voor het zuiveren van grondwater of voor de behandeling van proceswater. Maar ook in de petrochemie of bij farmaceutische bedrijven worden onze installaties ingezet. Alle installaties voldoen aan strenge veiligheidseisen, inclusief ATEX richtlijnen. Voor de oplevering voeren wij altijd een Risico Inventarisatie en Evaluatie uit zodat de installatie veilig werkt en aan alle Europese richtlijnen+ voldoet.

Daarnaast is het ook mogelijk om tijdelijke waterzuiveringsinstallaties in te zetten om een onderhoudsperiode te overbruggen. Hiermee voorkomt u als klant dat bedrijfsprocessen tijdens deze periode stil komen te liggen. Deze installaties kunt u bij ons huren of kopen. Het kan zowel gaan om tijdelijke als permanente waterzuiveringen.

Team
Ons waterteam bestaat uit ervaren procestechnologen met ervaring in zowel fysisch-chemische als biologische behandeling van water. In onze werkplaats stellen we de installaties op maat samen alvorens deze op locatie worden geïnstalleerd en opgestart. Ook voor de bouw hebben wij een ervaren team van technici, werktuigbouwkundigen en besturingstechnologen.

Nature Based Waterzuivering
HMVT is specialist in het biologisch zuiveren van grond- en proceswater verontreinigd met complexe chemische verontreinigingen in helofytenfilters, ook wel Constructed Wetlands genoemd. Een constructed wetland (CW) is een filtersysteem dat water zuivert door biologische processen. Op hoofdlijnen is een CW een doorontwikkeling van een helofytenfilter. Echter daar waar een helofytenfilter primair wordt gebruikt voor het zuiveren van huishoudelijk afval water, wordt een CW specifiek ontworpen voor het zuiveren van water waar ook meer complexe chemische verbindingen in voorkomen. De biologische werking van een CW is gebaseerd op een snelle alternatie tussen verschillende macro chemische condities met daarin besloten verschillende biologische afbraakstappen. Wanneer de verontreinigingen worden blootgesteld aan deze verschillende afbraakstappen worden de verontreinigingen omgezet. Indien toepasbaar kan een CW zorgen voor een zuivering met minimale energie kosten en zeer lage onderhoudskosten.

 Het ontwerpen en realiseren van Constructed Wetlands is  een vak apart. Wij hebben al meerdere projecten ontworpen en in uitvoering en helpen u graag bij uw vragen.  

 Klik hier voor meer informatie over Nature based waterzuivering.