Meer informatie?

Heeft u vragen over onze waterzuiveringstechnieken? Of wilt u snel een oplossing voor uw waterprobleem?

Projectmanager

Jack van Rossum

(+31) 6 20 40 65 93

Water

Home> Water

Zuiver water. Het lijkt zo vanzelfsprekend. Dat er achter de schermen steeds meer werk verzet wordt om de kwaliteit van ons drink- en afvalwater op peil te houden, is voor veel mensen onbekend. Dit vraagt in de hele waterketen om innovatieve oplossingen. HMVT adviseert het bedrijfsleven bij deze uitdaging.

Om de beste oplossingen aan te kunnen bieden, zijn we bij HMVT druk bezig met het onderzoeken en uitdenken van nieuwe zuiveringstechnieken. De meest efficiënte oplossing bestaat vaak uit een samengestelde installatie met meerdere zuiveringstrappen. Wij beschikken over een eigen productiehal voor de bouw van complete waterzuiveringsinstallaties. Hier ontwikkelen we waterzuiveringen die geschikt zijn voor de behandeling van industrieel afval- en grondwater. Deze afgestelde installatie op maat kunnen wij bij u installeren. Ook het onderhoud en technisch beheer nemen wij graag voor onze rekening. Ons team van specialisten helpt u graag verder.

“Wij leveren een dienst. Ieder project is een puzzel waarbij je de juiste puzzelstukjes op de juiste plek moet leggen”, aldus Klaas de Jong, specialist in waterzuivering bij HMVT.

Onze aanpak
Waterproblemen zijn vaak acuut en dienen zo snel mogelijk te worden opgelost. Door onze jarenlange ervaring zijn we in staat snel de oorzaak van het probleem te achterhalen. In combinatie met het grote aanbod van verschillende milieutechnieken bedenken we direct een oplossing op maat. Wij richten ons niet op een specifieke technologie en kunnen daarom de meest geschikte technologie adviseren, ontwerpen en bouwen.

Bij een waterprobleem kijken we allereerst naar brongerelateerde maatregelen om uw afvalwater te verminderen of van betere kwaliteit te krijgen. Het zuiveringsproces wordt hierdoor makkelijker én goedkoper. In al onze diensten is onze insteek praktisch en oplossingsgericht, dus ook voor de inzet van waterzuiveringen. Onze focus ligt niet alleen bij het installeren van een waterzuivering. De klant staat bij ons in het middelpunt, omdat we samen met u op zoek gaan naar de juiste oplossing. Indien nodig ontwikkelen we daarvoor testen in onze testruimte en voeren deze ook uit. Zo testen we oplossingen op pilot schaal in de praktijk.

Installaties
In onze centrale werkplaats bereiden we de waterzuiveringsinstallaties op maat voor. De verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij een ervaren team van werktuigbouwkundigen, procestechnologen en elektronici. Vervolgens worden de installaties op locatie geïnstalleerd. Naast het bouwen van de installaties zijn wij ook expert op het gebied van technisch beheer en onderhoud. Als bedrijf gaan én staan we voor continuïteit en het behalen van de juiste kwaliteit van het gezuiverde water.

De beste oplossing voor een waterprobleem, bestaat vaak uit een samengestelde installatie met meerdere zuiveringstrappen. Wij hebben ruime ervaring met de volgende zuiveringssystemen:

  • Fysische scheidingstechnieken: afscheiders, filtratie, ontijzering of beluchting
  • Biologische behandeling: biorotoren en bioreactoren.
  • Chemische behandeling: zuur- en loogdoseringen, ozon, UV en waterstofperoxide behandelingen.

 “Een waterprobleem is vaak heel acuut. Het moet zo snel mogelijk opgelost worden. Dat maakt het altijd boeiend en uitdagend”, aldus Klaas.

Toepassingen
Onze installaties kunnen voor verschillende toepassingen worden ingezet. Voor het zuiveren van grondwater of voor de behandeling van proceswater. Maar ook in de petrochemie of bij farmaceutische bedrijven worden onze installaties ingezet. Alle installaties voldoen aan strenge veiligheidseisen, inclusief ATEX richtlijnen. Voor de oplevering voeren wij altijd een Risico Inventarisatie en Evaluatie uit zodat de installatie veilig werkt en aan alle Europese richtlijnen+ voldoet.

Daarnaast is het ook mogelijk om tijdelijke waterzuiveringsinstallaties in te zetten om een onderhoudsperiode te overbruggen. Hiermee voorkomt u als klant dat bedrijfsprocessen tijdens deze periode stil komen te liggen. Deze installaties kunt u bij ons huren of kopen. Het kan zowel gaan om tijdelijke als permanente zuiveringen.