De werking van een constructed wetland

De werking van een constructed wetland berust op de biologische afbraak van verontreinigingen. De afbraak vindt plaats in het water en wordt ondersteunt door lokale planten soorten. Het is een oplossing die geschikt is voor de zuivering van afval- en grondwaterstromen van industriële oorsprong, maar ook voor de zuivering van percolaat van stortplaatsen.

Een zorgvuldig ontwerp

Het ontwerp vormt de sleutel voor een succesvol constructed wetland. Hierin zijn meerdere factoren belangrijk: de samenstelling- en afbraakconstanten van verontreinigingen, de gewenste waterkwaliteit, het debiet en de seizoensinvloeden. Ter ondersteuning van het ontwerp hebben wij diverse modellen ontwikkeld om de optimale inrichting en grote te bepalen. Hiermee bieden we u snel en direct inzicht in de haalbaarheid en grootte van uw constructed wetland.

Constructed wetland container

Wie investeert in een constructed wetland, wil zeker zijn van een duurzame en effectieve oplossing. HMVT heeft hiervoor een constructed wetland container ontwikkeld om pilot projecten uit te voeren. In de pilot container maken we eerst een proef-opstelling om oplossingsvarianten en werking te onderzoeken en te optimaliseren. De container kan eenvoudig op uw locatie geïnstalleerd worden. Hiermee kunnen we het te zuiveren water door verschillende typen wetlands leiden. Zo bepalen wij het optimale concept voor uw constructed wetland.

Een wetland van A tot Z

Kiest u voor een constructed wetland? Dan verzorgt HMVT het hele traject: van landschappelijke inpassing, vergunningverlening en realisatie. Wij ontzorgen u hierbij volledig. Wanneer een wetland eenmaal actief is, is er weinig aanvullend beheer en onderhoud noodzakelijk. De biologie doet z’n werk en natuurlijke processen zijn zeer robuust. Uiteraard wordt de werking en effectiviteit van het constructed wetland door ons gemonitord.

Ons trackrecord

In de afgelopen jaren zijn meerdere constructed wetlands door ons aangelegd in Nederland en België. Een mooi voorbeeld is Kasteel Huis Doorn (Foto plaatsen).
Hier zorgt, een constructed wetland voor de grondwatersanering (water vervuild met gechloreerde koolwaterstoffen). De slotgracht hebben wij gebruikt als onderdeel van de geïntegreerde totaal oplossing ter verbetering van de waterkwaliteit. Dit wetland is ingepast in de omgeving van het landgoed. Een knap staaltje HMVT creativiteit en innovatie.

Wilt u weten of een constructed wetland iets voor u kan zijn? Neem contact met ons op, onze specialisten staan voor u klaar.

Contact us

Andere technieken

Klassieke zuiveringssystemen

Lees verder

Mobiele waterzuiveringsinstallaties

Lees verder

PFAS-verontreiniging

Lees verder

Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord