Onze Technieken

  • Bioventing in de onverzadigde Zone: Deze techniek richt zich op de versterking van natuurlijke afbraakprocessen door luchtstroming in de onverzadigde zone.
  • Air Sparging in de Verzadigde Zone: Hierbij injecteren we lucht in de verzadigde zone om de afbraak van verontreinigingen te bevorderen.
  • Shock Load Injecties: Een eenmalige injectie van voedingsstoffen om het afbraakproces een impuls te geven.
  • Continue Injecties: Wij manipuleren grondwaterstromen door toevoeging van voedingsstoffen, waardoor een constante afbraak van verontreinigingen plaatsvindt.

Naast bovenstaande technieken, die al meer dan twintig jaar succesvol door ons worden toegepast hebben wij in eigen beheer een tweetal technieken ontwikkeld voor de sanering van verontreinigingen van gechloreerde koolwaterstoffen (VOCl).

ENNA: We hebben een 'slow release elektrodonor' ontwikkeld op basis van soja, bekend als ENNA. Met speciale apparatuur maken wij hiervan een hele fijne emulsie die zich goed tot in de kleinste poriën van de bodem laat verspreiden. Hier is het vervolgens over een hele lange periode (tot 5 jaar) beschikbaar voor de biologische afbraak. Hierdoor is vaak 1 ronde injectie met ENNA voldoende om de verontreiniging aan te pakken. Dit betekent dat toepassing van ENNA over het algemeen lagere kosten heeft dan vergelijkbare biologische technieken. Het kan zowel in bronlocaties, pluimgebieden en als biologische barrier worden toegepast.


FENNA: Een geavanceerde methode waarbij we ENNA combineren met nulwaardig nano-ijzer. Deze combinatie zorgt niet alleen voor biologische, maar ook voor chemische reductie van verontreinigingen. Hiermee kunnen ook bronlocaties worden aangepakt waar puur product voorkomt.

Waarom HMVT?

  • Gespecialiseerde Expertise: Wij hebben een diepgaande kennis van zowel anaërobe als aërobe biologische afbraakprocessen. 
  • Maatwerk Oplossingen: Elke locatie is uniek. Wij kiezen de optimale combinatie van technieken en materialen gebaseerd op de specifieke situatie. Wij zijn – in tegenstelling tot andere aanbieders in deze markt – niet volledig gefocust op één techniek, maar wij kunnen alle technieken aanbieden en toepassen voor een optimale sanering.
  • Volledige Service: Van ontwerp tot monitoring, wij verzorgen het gehele proces van biologische sanering. Uiteraard kunnen wij ook onderdelen verzorgen. 

Heeft u een project waar biologische in-situ sanering van toepassing kan zijn? Neem vandaag nog contact op met ons team. Graag vertellen wij u over de mogelijkheden voor uw locatie.

Contact

Andere technieken

Chemische saneringen

Lees verder

Extractieve technieken

Lees verder

Thermische saneringstechnieken

Lees verder

Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord