HMVT verzorgt iedere fase

Toegepaste Technieken ISCO

Bij HMVT passen we afhankelijk van de specifieke lokale verontreinigingssituatie verschillende chemische oxidatietechnieken toe:

  • Chemische Oxidatie met Waterstofperoxide (Fenton’s Reagens): Een klassieke methode waarbij Fenton's reagens wordt gebruikt voor de afbraak van organische verontreinigingen.
  • Toepassing van ‘Advanced’ Fentons: Een geavanceerde versie van de traditionele Fenton-reactie, aangepast voor een efficiëntere afbraak. Een belangrijk voordeel hiervan is dat de pH van de bodem niet verlaagd hoeft te worden. Dit is gunstig als na ISCO nog een biologische vervolgstap wordt toegepast.
  • Chemische Oxidatie met Permanganaat: Deze methode gebruikt permanganaat voor het oxidatief afbreken van verontreinigingen. We passen dit vooral toe voor verontreinigingen met gechloreerde koolwaterstoffen (VOCl).
  • Chemische Oxidatie met Geactiveerde Persulfaat: Een krachtige oxidatiemethode die geactiveerd persulfaat gebruikt voor de afbraak van verontreinigingen. Voordeel van deze techniek is dat oxidant langer in de bodem actief blijft, wat zorgt voor een beter saneringsresultaat.

Deze ISCO-technieken kunnen gecombineerd worden met andere saneringsmethoden, zoals extractieve technieken voor het verwijderen van puur product  of een vervolg met biologische afbraak.

Laboratoriumtesten en Ontwerp

In ons proeflab in Ede voeren we labtesten uit om het effect van deze oxidanten nauwkeurig te bepalen. Dit stelt ons in staat om de optimale parameters voor een effectief ontwerp en uitvoering van ISCO te bepalen.

Trial setups / Test lab

Chemische Reductie 

Naast oxidatieve technieken biedt HMVT ook chemische reductiemethoden, zoals het FENNA-concept, dat gebruikmaakt van nulwaardig nano-ijzerpoeder (NZVI) gecombineerd met biologische afbraak.

Gestimuleerde vastlegging

Niet alle verontreinigingen komen direct in aanmerking om extractief, chemisch of biologisch te saneren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zware metalen. Een (deels) mobiele verontreiniging kunnen we ook immobiliseren (tegengehouden), zodat verspreiding naar lucht of elders in de bodem wordt voorkomen. Het risico van de verontreiniging neemt HMVT op deze manier weg. Wij hebben vastlegging, ook wel immobilisatie genoemd, al bij verschillende typen verontreinigingssituaties toegepast.

Vragen?

Neem contact met ons op. Wij overleggen graag met u welke techniek of combinatie van technieken de beste oplossing voor uw verontreinigde locatie is.

Andere technieken

Biologische saneringstechnieken

Lees verder

Extractieve technieken

Lees verder

Thermische saneringstechnieken

Lees verder

Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord