Remediation Day 2020 terugblik

Home> Remediation Day 2020 terugblik

Zo koud als de eerste editie van Remediation Day was, zo aangenaam was het buiten tijdens de inmiddels derde editie van Remediation Day. In Eindhoven in het NH Koningshof arriveerden 6 februari 2020 circa 150 bezoekers uit 8 verschillende landen. Inmiddels staat Remediation Day bekend als de technische dag waarop we écht de diepte ingaan en samen tot nieuwe inzichten komen. Ook tijdens deze editie stond kennis voorop. Marco van den Brand, Managing Director at HMVT, kijkt dan ook tevreden terug: “Het was een evenement van hoog niveau. Het was leerzaam, drukbezocht door bezoekers uit veel verschillende landen en natuurlijk dé plek om te netwerken met collega’s uit de branche.”

De dag werd geopend door Paul Verhaagen. Hij verwelkomde de aanwezigen en sprak over hoe waardevol het is om samen te komen en kennis over te dragen. Juist door als branche kennis te vergaren, komen we verder. Een toepasselijke aftrap van tien hoogstaande presentaties, variërend  van PFAS tot testtechnologieën. “Het niveau van de presentaties lag ook dit jaar weer hoger dan vorige edities”, aldus Marco van den Brand. “De waardering voor deze presentaties is te zien en te horen. Er is interactie en het publiek is duidelijk geïnteresseerd.”

“Nice to share and learn from the hands-on solutions to the day-to-day problems we face in our field of work.”

Tijdens de pauzes was er ruimte voor 16 posterpresentaties die ieder een ander onderdeel van de branche uitlichten. Marco van den Brand: “De posterpresentaties zijn zeker iets wat we in komende edities verder uit gaan breiden. Er waren positieve reacties en daarom is het belangrijk om deze in de toekomst beter uit te lichten. Mooi om te zien dat er zoveel verschillende onderwerpen spelen. Deze onderwerpen worden vervolgens weer besproken tijdens het netwerken.”

Tot slot werd de dag afgesloten door host Rienk Geertsma die trots terugkeek op een succesvolle dag en o.a. de sponsoren bedankte voor hun inzet. Daarna volgde een drukke borrel waarin op informele wijze met elkaar de dag werd afgesloten. Proosten opdat de volgende editie net zo succesvol wordt.

“The international speakers gave the day an extra value with new insights and different approach.”