installatie PFAS

PFAS in grond of water: ook voor deze hoofdbreker heeft HMVT goede zuiverings- en saneringsoplossingen

Home> PFAS in grond of water: ook voor deze hoofdbreker heeft HMVT goede zuiverings- en saneringsoplossingen

Perfluoralkylstoffen, ook wel PFAS genoemd, zijn een stofgroep waar steeds meer aandacht voor komt als het gaat om de milieuschade die deze stoffen aanrichten. Dit type stoffen zijn zeer persistent, zeer toxisch en veroorzaken soms forse grond- en grondwaterverontreinigingen. Daarnaast komen de PFAS verontreinigingen voor in vele industriële blussystemen en afvalwaterstromen. 

Tot op heden zijn er geen goede oplossingen om grond die sterk verontreinigd is met PFAS schoon te maken of te storten. Veel verontreinigde locaties zijn ook nog niet in beeld. Kortom, een groeiend probleem.  Hannover Milieu- en Veiligheidstechniek BV (HMVT) heeft een tweetal oplossingen:

  1. Wij hebben een zeer effectieve en betaalbare zuiveringsmethode om PFAS uit (grond) water te halen. Lees het artikel (link)  “Effectieve en betaalbare waterzuivering PFAS – houdend water“ 
  2. Ook voor PFAS in grond hebben wij een uitstekend saneringstechniek. Lees het artikel (link) “PFAS verontreiniging in grond aangepakt met thermische technieken”