Nieuwe vaste kracht Martijn Baars stelt zich voor

Home> Nieuwe vaste kracht Martijn Baars stelt zich voor

Martijn Baars, misschien al een bekende naam voor u, is nu volledig in dienst bij HMVT. Met veel praktische ervaringen in waterzuiveringsinstallaties, waaronder afgelopen jaren actief  in de farmaceutische industrie brengt hij nu HMVT verder in het ontwikkelen van nieuwe waterzuiveringen. Martijn: “HMVT vroeg me om eens met een frisse blik de waterzuiveringen onder de loep te nemen. Een leuke uitdaging en ik ben gebrand om de efficiëntie en betrouwbaarheid naar een nog hoger level te brengen.” HMVT zet zich ook in voor energiezuinige waterzuiveringen, waar mogelijk biologisch of circulair ingericht zoals met behulp van constructed wetlands.

Verschillende installaties met één doel
Als construction manager en proces engineer werkte Martijn enkele jaren in de farmaceutische industrie. Hoe zuiver je water met medicijnresten? Het afvalwater zomaar  in het riool lozen is niet meer van deze  tijd. Martijn: “Mooi om te zien dat je bij grotere projecten verder komt door samen te werken. Zo herinner ik me een mooi project waar we met een aantal bedrijven veel verschillende apparatuur hadden neergezet. Ieder apparaat had zijn eigen functie, maar het doel was helder: schoon water. Zulke projecten geven je de ervaring en kennis waar je je hele loopbaan nog profijt van hebt.”

Nieuwe job met bekende gezichten
Via via kwamen Marco en Martijn met elkaar in contact en spraken zij over waterzuivering. Marco: “Die man had verstand van zaken en ik wilde eens een second opinion over de waterzuiveringen van HMVT. Hij was nog geruime tijd full time aan de slag in de farmaceutische industrie, maar inmiddels is hij volledig beschikbaar voor HMVT in brede zin. Een mooie nieuwe kracht in het team van HMVT”. De switch naar een nieuwe job is een leuke nieuwe uitdaging, maar soms ook lastig. Martijn: “Ik zit helemaal op mijn plek bij HMVT, maar op het begin is het soms lastig met leveranciers. Van sommige was ik zo overtuigd van hun kwaliteit, dat ik deze heb aangeraden bij HMVT. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik af en toe weer een bekend gezicht zie van vroeger.”

Werk in uitvoering
In de anderhalf jaar dat Martijn in dienst is bij HMVT, is hij al betrokken bij verschillende mooie projecten. Martijn: “Naast de vraag om mijn kritische blik op de bestaande waterzuiveringen, wilde ik ook de eerste projecten oppakken. Dat is gelukt: het ontwerpen van een zuivering voor een wasplaats met verschillende waterverontreinigingen.” De verontreinigingen op deze wasplaats verschillen vaak.  Machines en apparatuur uit verschillende sectoren voedingsmiddelen, farmacie, landbouw maar ook uit de petrochemische industrie.  Martijn: “Precies daar ligt de uitdaging. Ik ben druk bezig geweest met het ontwerpen van een waterzuivering die je makkelijk kunt instellen per machine. Een  te reinigen machine uit de olie industrie vraagt om een andere zuivering dan een farmaceutische.” De reacties op het ontwerp van Martijn zijn positief, dus HMVT verwacht binnenkort te beginnen met de bouw van de waterzuivering.

Contact
Heeft u vragen voor Martijn? Stel ze gerust via martijn.baars@hmvt.nl