HMVT en Van Remmen UV Technology bundelen krachten om ‘grijs’ grondwater aan te pakken

Home> HMVT en Van Remmen UV Technology bundelen krachten om ‘grijs’ grondwater aan te pakken

Eerder presenteerden HMVT en Deltares het al op de Aqua Consoil Conference in Antwerpen in 2019, en inmiddels is het erkend door grondwaterspecialisten; ons gemeenschappelijke grondwater wordt langzaamaan ‘grijs’. Binnen onze samenleving groeit het besef dat onze kostbare drinkwatervoorraden worden bedreigd door diffuse en opkomende verontreinigende stoffen, zoals pesticiden, voedingsstoffen maar ook medicijnen en PFAS. In tegenstelling tot de ‘klassieke’ bodem- en grondwaterverontreinigingen, zoals gechloreerde oplosmiddelen, zware metalen en oliën, worden deze ‘nieuwe’ verontreinigende stoffen niet alleen als hotspots aangetroffen in dichtbevolkte gebieden, maar ook op het platteland. Deze verbindingen worden in grote hoeveelheden aangetroffen met lage, maar nog steeds significante concentraties. Zulke diffuse verontreinigende stoffen vormen niet alleen een bedreiging voor de drinkwatervoorziening, maar ook voor proceswater en andere bronnen die in de (voedings) industrie worden gebruikt.

HMVT_REMMEN
Remmen_HMVT

Gebundelde krachten

Om pesticiden en medicijnen uit water te verwijderen kunnen geavanceerde oxidatietechnologieën, zoals UV / peroxide of ozoncombinaties, zeer effectief zijn als behandelingsmethode, zowel technisch als financieel. Daarom hebben HMVT en Van Remmen UV Technology hun krachten gebundeld rond dit onderwerp. HMVT heeft meer dan 25 jaar ervaring met in-situ bodem- en grondwatersaneringsprojecten, variërend van conceptueel ontwerp, modellering en pilotstudies tot implementatie en exploitatie van zuiveringsprojecten. Van Remmen UV Technology is gespecialiseerd in waterbehandeling met AdvanoxTM (Advanced Oxidation Technologies), ook van ontwerp tot constructie en exploitatie van de waterbehandelingssystemen. Samen vormen we een zeer sterk team om organisaties te helpen bij het beschermen van hun kostbare (drink) waterbronnen tegen medicijnen, pesticiden en andere microverontreinigingen.

Meer informatie?

Heeft u een project waarbij pesticiden of medicijnen in het grondwater behandeld moeten worden? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan via Menno Smits of via Kaspar Groot Kormelinck.