Covid19 leidt tot creatief werken op afstand

Home> Covid19 leidt tot creatief werken op afstand

De coronacrisis gaat ook HMVT niet ongemerkt voorbij. Natuurlijk werken wij zoveel mogelijk vanuit huis, maar buiten gaan onze projecten zoveel mogelijk door. Een sanering kun je namelijk niet zomaar stopzetten zonder gevolgen. In ons eigen Nederland gaat dat nog goed, maar onze projecten in het buitenland zijn moeilijk te bezoeken als er een code oranje of rood is. Zo zouden wij voor een multinational begin april een flinke, complexe saneringsinstallatie in Zuid-Frankrijk gaan opbouwen en opstarten. Corona gooide echter roet in het eten: het project werd uitgesteld tot de zomer en we konden nog net alles per vrachtwagen op locatie afleveren toen opnieuw code oranje van kracht werd.

Saneren op afstand

Ondertussen staan de spullen dus op locatie, maar het aansluiten van alle leidingen en elektrische systemen, het testen, proefdraaien en opstarten moet nog geschieden. Na zoveel maanden zou de klant toch graag een start maken met zijn sanering. Om dit mogelijk te maken gaan wij de opbouw van de saneringssystemen nu langzaam deels overdragen aan de lokale technici. We doen dit door vanuit Nederland eerst lokale technici online te trainen en samen met hen het bouwproces tot in detail door te nemen. Vervolgens zal onze ‘remote’-uitvoerder het bouwproces op afstand leiden, monitoren en sturen. We richten als het ware een digitale controlekamer in.

 

Head Mounted Tablet

Tijdens de bouw worden dagelijks online meetings georganiseerd om het proces op te volgen en monteurs ter plekke worden uitgerust met een ‘Head Mounted Tablet’. Via de Head Mounted Tablet kan onze remote-uitvoerder zien wat de monteur ter plaatse ziet, met de monteur communiceren en via de tablet ook informatie delen. Op deze wijze wordt het complete bouwproces met een internationaal samenwerkend team afgerond. Eind oktober start dit innovatieve bouwproces. Eind november hopen wij de saneringsinstallatie up & running te hebben.

Digitalisering

Door op deze creatieve wijze dit specifieke project toch af te kunnen bouwen, helpen wij niet alleen een blije klant, maar zetten wij een stap in verdere digitalisering van ons dienstenpakket. De nu opgedane kennis en ervaring kunnen wij ook in de toekomst inzetten met het bijstaan van onze monteurs op projectlocaties, of dat nu dichtbij is of ergens anders op de wereld!

Meer informatie

Meer weten? Neem dan contact op via info@hmvt.nl of vraag naar Paul Verhaagen of Menno Smits.