8 oktober: informatiemiddag Constructed Wetland

Home> 8 oktober: informatiemiddag Constructed Wetland

Hannover Milieu- en Veiligheidstechniek (HMVT) en Deltares organiseren 8 oktober een informatiemiddag over de Constructed Wetland. In Huis Doorn praten wij u bij over deze kosteneffectieve, energie-neutrale en vooral groene aanpak van (grond)waterverontreinigingen.

Constructed Wetland

Ons grondwater is de afgelopen decennia steeds minder schoon geworden. Er zijn vele oorzaken zoals de belasting door niet volledig gesaneerde bodemverontreinigingen, uitloging vanuit stortplaatsen en diffuse agrarische bronnen. Een traditionele aanpak van een grondwaterverontreiniging kost veel geld en energie. Vaak is dit dan ook de reden dat geen maatregelen worden genomen om de kwaliteit van het grondwater te herstellen. Hierdoor is ons kostbare grondwater de afgelopen decennia steeds minder schoon geworden.
Hannover Milieu- en Veiligheidstechniek BV (HMVT) en Deltares hebben de handen ineengeslagen en een kosteneffectieve oplossing bedacht voor de sanering van grondwater: de Constructed Wetland. Bij deze methodiek wordt verontreinigd grondwater gesaneerd met een speciaal ontworpen biologisch wetland. Deze methodiek werkt volledig natuurlijk, is energie-neutraal, is goed inpasbaar in een omgeving en heeft lage aanleg- en beheerkosten. Een mooie natuurlijke oplossing voor een groot probleem.

Informatiemiddag

HMVT en Deltares praten u in een middag graag bij over deze kosteneffectieve, energie-neutrale en vooral zeer groene aanpak van (grond)waterverontreinigingen. Dit wordt mede gedaan aan de hand van 3 lopende projecten in Zwolle, Amersfoort en Doorn. Wij houden dit gratis event in een aangename keizerlijke en monumentale omgeving, namelijk op het landgoed Huis Doorn. Op de locatie bevindt zich ook één van projecten waar een wetland is toegepast.
Wij nodigen u van harte uit voor deze (gratis) informatiemiddag. Tijdens de middag praten wij u graag bij over de achtergronden, de lopende projecten en laatste ontwikkelingen. Tevens is het is een mooie gelegenheid om uw vakgenoten te ontmoeten.

Wanneer, waar, hoe laat?

Datum: 8 oktober

Plaats: Huis Doorn, de Oranjerie (link naar googlemaps : https://goo.gl/maps/ENSkcGTnPLq1Kzag7 )

U vindt Huis Doorn aan de Langbroekerweg 10, 3941 MT Doorn. U kunt parkeren op het parkeerterrein aan de Langbroekerweg dat naast het Poortgebouw is gelegen. Loop via het Poortgebouw het landgoed op. U vindt de Oranjerie na circa 150 meter aan uw rechterhand. Klik hier voor een nadere routebeschrijving.

Tijd: 12.00 uur inloop met lunch

Start: 13.00 uur

  • Nanne Hoekstra (Deltares) gaat in detail in op de achtergronden van een constructed wetland, de basisprincipes, het ontwerp en de werking. Hij zal dit doen aan de hand van een wetland zoals dat in bedrijf is in Amersfoort
  • Frank Pels (HMVT) legt aan de hand van de wetlands in Doorn en Zwolle uit hoe je in een wetland in de praktijk maakt en onderhoudt
  • Pauze en bekijken wetland bij Huis Doorn
  • Paul Verhaagen (HMVT) geeft aan waar er mogelijkheden zijn voor een bredere toepassing van wetlands. Tevens zal hij een nadere beschouwing geven over waar deze aanpak verschilt van een ‘traditionele’ (ondergronds biologische stimulatie) en welke slimme combinaties van technieken er mogelijk zijn.

Einde: 16.00 uur

Borrel en hapjes: 16.00-17.00 uur

Kosten: geen

Over Huis Doorn

Huis Doorn is een kasteel, ridderhofstad en landgoed op de Utrechtse Heuvelrug in Doorn in de Nederlandse provincie Utrecht. Het is vooral bekend door de Duitse ex-keizer Wilhelm II die er van 1920 tot zijn dood in 1941 woonde. Het Rijksmonument is een prachtig landgoed met een museum en tentoonstelling. Het ligt 5 minuten rijden vanaf de A12, in het centrum van het land op circa 20 rijminuten vanaf Utrecht. De middag wordt gehouden in de Oranjerie , de voormalige Keizerlijke stallen.

Meld u aan!

Komt u naar de informatiemiddag? Meldt u dan aan via onderstaand formulier, zo weten we voor hoeveel mensen er hapjes en drankjes moeten zijn: