Geschiedenis

De geschiedenis van HMVT begint in 1988 onder de vleugels van het verzekeringsbedrijf Hannover Insurance, als zusterbedrijf van Hannover Umwelt Techniek (HUT). In 1990 is HMVT – Hannover Milieu- en Veiligheidstechniek BV – formeel opgericht. In de beginjaren introduceert HMVT als één van de eerste bedrijven in Nederland in-situ bodemsaneringstechnieken.

In 1994 heeft HMVT zich afgescheiden van het moederbedrijf en gaat verder als zelfstandig bedrijf. Het bedrijf groeit sinds de verzelfstandiging gestaag qua mensen, kennis, projecten en toegepaste saneringstechnieken. Naast sanering van bodems wordt ook veel ervaring opgedaan in zuivering van water- en luchtstromen.

Al sinds de jaren ’90 voert HMVT ook projecten in België uit. Dit worden dusdanig veel projecten dat wij sinds 2004 ook een vestiging in Brecht hebben: dochterbedrijf WeGroSan/hmvt. Naast België worden de laatste jaren ook steeds meer projecten in andere landen opgepakt, vooral Frankrijk, Duitsland en Engeland.

HMVT is op dit moment een allround milieutechnisch bedrijf met specialistische kennis van vele vormen van bodemsanering en zuivering van water- en luchtstromen. Onze ca. 40 medewerkers zijn te typeren als klantgericht, innovatief, praktisch denkend en ondernemend.

In 2001 wordt HMVT onderdeel van Oranjewoud. HMVT blijft echter een eigen BV met een eigen uitstraling. Sinds 2014 gaat Oranjewoud verder onder de naam Anteagroup.

Deel deze inhoud op