Carbon footprint

Een beter milieu staat bij ons voorop. Dit betekent dat wij ook kritisch kijken naar onze eigen werkzaamheden. Wij willen onze projecten steeds duurzamer uitvoeren. Dat betekent dat we allereerst moeten weten hoeveel CO2 onze projecten verbruiken. Hiervoor hebben we onze Carbon Footprint Calculator ontwikkeld. Met behulp van deze Calculator kunnen wij al in het ontwerpproces de meest milieuvriendelijke variant kiezen en objectief afwegen tegen rendement, slagingskansen en kosten. Steeds vaker worden projecten ook duurzamer uitgevoerd, bijvoorbeeld met behulp van alternatieve energiebronnen en/of combinaties met bodemenergie.

Sinds 2009 compenseren wij ook onze reiskilometers en energie- en waterverbruik van onze kantoren. Dit doen we samen met Trees for All. We bieden ook onze klanten aan hun project te compenseren.

Carbon Calculator
Voor het berekenen van uw Carbon Footprint heeft HMVT een online rekentool ontwikkeld. Deze rekentool vindt u hier: CO2-model.

Wilt u uitgebreider ingaan op de CO2-belasting van komende saneringsprojecten, kunt u een consult aanvragen bij HMVT via ons contactformulier op de website. In dat consult zullen wij samen met u de mogelijkheden bekijken, en beoordelen welke parameters er nodig zijn voor een goede vergelijking van de diverse scenario's.

 

Deel deze inhoud op